دانلود مقاله رشته مدیریت
نقد و بررسی مدیریت آموزشی
چكیده
سابقه و هدف: در عصر حاضر روند تغییرات و تنوع ابزار مورد استفاده در جریان زندگی، هر روز بیشتر می شود و سرعت این تغییرات و دگرگونی ها به حدی است که بشر در یک قرن گذشته چنین تغییراتی را پیش بینی نمیکرد. رقابت و تجارت جهانی در کشورهای توسعه یافته و در حال رشد فضایی به شدت ناپایدار را ایجاد کرده است و دیگر مدیریت سنتی در هزاره سوم ادامه
حیات نخواهد یافت. مدیریت به صورت علمی با رسال های که «فردریک تیلور » در سال 1903 میلادی درباره اصول مدیریت علمی نوشت، آغاز گردید ولیکن قدمت مدیریت آموزشی به صورت مستقل با توجه به اصول و رو شهای خاص آن بیش از نیم قرن نمی باشد و به عنوان یک دانش نوین سابقه ای طولانی ندارد. در بحث مدیریت آموزشی تغییر استراتژ یها، ساختارها و سیستمهاکافی نیست و باید تفکری که این استراتژ یها و ساختارها را ایجاد میکند تغییر داد. در این مقاله سعی بر این است که با استفاده از نظریات صاحب نظران علم مدیریت، بحث مدیریت آموزشی مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
مواد و رو شها: این پژوهش یک مطالعه مروری است که با استفاده از منابع متعدد در زمینه رهبری و مدیریت آموزشی با جستجوی کتابخانه ای و اینترنتی و با استفاده از کلمات کلیدی مربوطه در سایتهای Ahima;Google; Yahoo; Pubmed انجام شد.
یافته ها: برای آنکه کنترل و نظارت، موثر و قابل اطمینان باشد، باید اطلاعات دقیقی در دسترس باشد. مدیریت آموزشی باید مبتنی بر هدف و برنامه سازمان، قابل درک، عینی و انعطاف پذیر باشد. تصمیم گیری از مهم ترین وظایف مدیر آموزش به شمار می رود،زیرا برآورده کردن هدف های سازمان و موفقیت یک مدیر بستگی به اتخاذ تصمیم های منطقی وی دارد. سه نوع مهم از شیو ههای مدیریت و رهبری آموزشی عبارتند از: 1- شیوه مستبدانه، 2- شیوه کنترل و داوری و 3- شیوه مشارکتی، که حد فاصل بین دو شیوه کنترل و داوری و شیوه مشارکتی برای مدیریت آموزشی در موسسات آموزشی ایران مناسب به نظر می رسد.
نتیجه گیری: مدیریت و برنامه ریزی آموزشی به همکاری، مشارکت و تبادل نظر موثر نیازمند است. از مه مترین چال شهای مدیریت در آموزش این است که اولوی تهای آموزشی در مقایسه با مسایل فرعی تر به درستی تشخیص داده نشده اند و بنابراین نیازمند تأمل در این مورد و بهره برداری بهینه از تمام منابع و امکانات می باشند.
کلمات کلیدی:
رهبری
مدیریت آموزشی
سازمان آموزشی