هدف از این نوشتار مدیریت عرضه و تقاضا و تاثیر مدیریت عملکرد آن در عملکرد مالی شرکتها بصورت کامل و جامع و با منابع جدید می باشد
هدف از این نوشتار مدیریت عرضه و تقاضا و تاثیر مدیریت عملکرد آن در عملکرد مالی شرکتها بصورت کامل و جامع و با منابع جدید می باشد
دانلود تحقیق رشته مدیریت
مدیریت عرضه و تقاضا و تاثیر مدیریت عملکرد آن در عملکرد مالی شرکتها
هدف از این نوشتار مدیریت عرضه و تقاضا و تاثیر مدیریت عملکرد آن در عملکرد مالی شرکتها بصورت کامل و جامع و با منابع جدید می باشد
مقدمه
امروزه با توجه به تحولات روزافزون در بخشهای مختلف صنعتی و خدماتی و نیز به واسطه تغییر در الگوی مصرف خریداران، بحث رقابت ما بین شرکتهای تولیدی و خدماتی به طور روزافزونی بیشتر میشود و دامنه آن از مرزهای ملی و منطقهای فراتر رفته و حالت جهانی به خود گرفته است. به گونهای که رقابت در قیمت پایین تر خلاصه نمیشود بلکه مفاهیم دیگری همچون کیفیت برتر، تحویل به موقع، تغییر سریع در ظاهر و کاربرد محصول مورد نظر و غیره نیز شامل میشود. تشدید صحنه رقابت جهانی در محیطی که به صورت دائم در حال تغییر است ضرورت واکنشهای مناسب سازمانها و شرکتهای تولیدی ـ صنعتی را دو چندان کرده و بر انعطافپذیری آنها با محیط نامطمئن خارجی پای میفشارد و سازمانهای امروزی در عرصه ملی و جهانی به منظور کسب جایگاهی مناسب و حفظ آن نیازمند بهرهگیری از الگوی مناسب همچون مدیریت زنجیره تأمین در راستای تحقق مزیت رقابتی و انتظارات مشتریان هستند. مشتریان در سازمانهای امروزی در تولید کالا و ارائه خدمت، رویههای انجام امور و فرایندها، توسعه دانش و توان رقابتی همراه و همگام اعضای سازمان میباشد. مدیریت موثر زنجیره تأمین از عوامل اصلی بقا میباشد ضمن آنکه استفاده از فناوری اطلاعات در فعالیتهای زنجیره تأمین پتانسیل ایجاد ارزش را در زنجیره افزایش داده است. به طور کلی مدیریت زنجیره تأمین بر افزایش انطباقپذیری و انعطافپذیری شرکتها تاکید دارد و دارای قابلیت واکنش و پاسخ سریع و اثربخش به تغییرات بازار است.
تأثیر مدیریت عملکرد مدیریت عرضه و خرید در عملکرد مالی شرکتها
مطالعات نشان میدهند که ابتدا باید در مرحله اولیه به تحلیل اثربخشی عملکرد مدیریت عرضه و خرید در محرکهای انتقالی پرداخته شود. . بر اساس تحقیقهای صورت گرفته از منابع خرید و مباحث انجامشده با مدیران عرضه و خرید، سه زیرمجموعه را برای محرکهای عملکرد مدیریت عرضه و خرید عمدتاً بیان میشود که عبارتاند از:
2-2-5-1 تعداد مدیران و خریداران استراتژیک
مدیران استراتژیک مدیریت عرضه و خرید در برگیرنده مدیریت استراتژیک تأمینکنندگان، انتخاب نامناسب بازار و تعادل گسترده با آنان است تا نیازهای هر بخش مشخص گردد و تقاضا و نیازهای آنها بر طرف شود. محرک های مدیریت عرضه و خرید نه تنها بر میزان صرفهجویی هزینهها تمرکز دارد، بلکه بر بهبود خدمات و محصولات و حتی نوآوری آنها نیز توجه دارند که در نهایت منجر به عملکرد مالی بهتر میشود(الرام و همکاران، 2002)
2-2-5-2 تعداد تأمینکنندگان
سومین محرک عملکرد تعداد تأمینکنندگان است. به علت عدم تناسب حداکثر تأمینکننده با شرکتها و اطمینان از تناسب با نتایج این بخش مورد توجه قرار گرفته است. امروزه، بسیاری از سازمانها در صنایع مختلف تلاش میکنند تا تعداد تأمینکنندگان مستقیم خود را کاهش دهند و پیچیدگی ارتباط با دیگران را نیز کم کنند و کنترل کیفیت را بهبود ببخشند. بنابراین عملکردهای مدیریت عرضه و خرید که قادر به مدیریت تعداد کمی از تأمینکنندگان میباشند، انتظار دارند که مدیریت عرضه و خرید، عملکرد بهتری را ارائه کند (وو و شانک، 2007).
2-2-6 تأثیر محرکهای عملکرد مدیریت عرضه و خرید در نتایج مدیریت عملکرد عرضه و خرید
مطالعات نشان میدهند که، برای نتایج عملکرد مدیریت عرضه و خرید نیز سه زیرمجموعه تعریفشده که محرکهای مدیریت عرضه و خرید را به طور اثربخش بر عملکرد مدیریت عرضه و خرید تبدیل میکند. این کار در سطح عملکردی صورت میپذیرد. در راستا با دیگر تحقیقات، محققان تاکید بسیاری بر اثربخشی استراتژیهای مدیریت عرضه و خرید دارند و بیشتر از هزینهها به آن میپردازند.
در نتیجه این زیر مجموعهها عبارتاند از:
2-2-6-1 صرفهجویی در هزینهها
مقیاس اول از نوع مقیاسهای سخت و قابللمس میباشد. صرفهجویی در هزینهها به صورت سنتی مورد توجه قرار میگیرد و از اهداف اولیه عملکرد مدیریت عرضه و خرید است. صرفهجویی در هزینهها به عنوان میانگین هزینههای صرفهجویی مورد توجه است که در طول سه سال گذشته در شرکت رخ داده است. این صرفهجوییها بعد از کنترل میزان تورم رخ میدهد (سارانگا و موسر، 2010).
2-2-6-2 همکاریهای عملکردی
مقیاس دوم از نوع مقیاسهای نرم و غیر قابللمس میباشد. همکاریهای عملکردی، عملکرد مدیریت عرضه و خرید را در زمینه تولید و تحقیق و توسعه بهبود میبخشد. چنین مقیاسهای عملکردی برای تبدیل و تغییر عملکرد مدیریت عرضه و خرید ضروری و مهم است. ممکن نیست به طور مستقیم به صرفهجویی در هزینه تبدیل شود، اما عملکرد را در دیگر بخشها بهبود میبخشد
2-2-6-3 مدیریت عملکرد تأمینکننده
مقیاس سوم نیز از نوع مقیاسهای نرم و غیر قابللمس میباشد. مدیریت عملکرد تأمینکننده به عنوان یک مقیاس غیر بهینه است که تنها میتواند پیچیدگیها را کاهش دهد و ترکیب بخشها را بهبود ببخشد. به این نکته توجه کنید که مقیاسهای همکاری عملکردی و عملکرد مدیریت تأمینکننده دارای ماهیت ناملموس دارند و بنابراین میتواند از طریق روشهای اندازهگیری ادراکی کسب شود (زهو، 2004).مدیریت استراتژیک مدیریت عرضه و خرید میتواند به طور معنیداری نتایج عملکرد مدیریت عرضه و خرید را بهبود ببخشد. مثلاً خریداران استراتژیک ماهر به عملکرد بالاتری از طریق مشتریان داخلی دست مییابند و از این طریق میتوانند هزینهها را بهبود دهند و تقاضا را مدیریت کنند و یا همکاریهای عملکردی را افزایش دهند. به طور مشابه خریداران سنتی نیز میتوانند قابلیتهای مدیریت عملکرد را بهبود بخشند و هزینهها را نیز کاهش دهند. در نهایت کاهش در تعداد تأمینکنندگان میتواند تأثیر مثبتی بر کاهش پیچیدگی و افزایش منابع داشته باشد و نوآوریها را افزایش دهد. بنابراین مطابق با مطالبی که گفته شد در این مرحله عملکرد مدیریت عرضه و خرید مورد تحلیل قرار میگیرد تا عملکرد شرکت سنجیده شود(سارانگا و موسر، 2010)
فهرست مطالب
2-2 مقدمه 6
2-2-1 مدیریت خرید 7
2-2-1-1چه کالایی باید خرید شود؟ 8
2-2-1-2چقدر باید خرید کرد؟ 8
2-2-1-3 چه موقع باید خرید نمود؟ 9
2-2-1-4 از کجا باید خرید شود؟ 9
2-2-1-5 با چه نرخی باید خرید کرد؟ 9
2-2-2 مدیریت(زنجیره) عرضه(تأمین) 11
2-2-3 مدیریت عرضه و خرید 12
2-2-4 اهمیت عملکرد مدیریت عرضه و خرید 14
2-2-5 تأثیر مدیریت عملکرد مدیریت عرضه و خرید در عملکرد مالی شرکتها 15
2-2-5-1 تعداد مدیران و خریداران استراتژیک 15
2-2-5-2 تعداد تأمینکنندگان 16
2-2-6 تأثیر محرکهای عملکرد مدیریت عرضه و خرید در نتایج مدیریت عملکرد عرضه و خرید 16
2-2-6-1 صرفهجویی در هزینهها 17
2-2-6-2 همکاریهای عملکردی 17
2-2-6-3 مدیریت عملکرد تأمینکننده 17
2-2-7 تبدیل نتایج عملکرد مدیریت عرضه و خرید به عملکرد مالی شرکت 18
2-2-8 روشهای مختلف انتخاب رویکرد ارزیابی مدیریت عرضه و خرید 19
2-2-8-1مدلهای تصمیمگیری در زمینه شناسایی و صلاحیت تأمینکنندگان مناسب (انتخاب اولیه) 19
2-2-8-2 مدلهای تصمیمگیری در مرحله انتخاب نهایی 21
2-4 پیشینه تحقیق 34
فهرست منابع و مأخذ 38