نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

مدیریت جامعه روستایی ایران و سیر تحول آن

هدف از این تحقیق بررسی مدیریت جامعه روستایی ایران و سیر تحول آن می باشد مدیریت جامعه روستایی ایران و سیر تحول آن

هدف از این تحقیق بررسی مدیریت جامعه روستایی ایران و سیر تحول آن می باشد


مشخصات فایل
تعداد صفحات30
حجم0/47 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود تحقیق رشته علوم اجتماعی

مدیریت جامعه روستایی ایران و سیر تحول آن

 
 
 
***برگرفته از پایان نامه کارشناسی ارشد همراه با منابع
 
 
 
 
مقدمه
از ویژگی های جامعه روستایی ایران  قبل از مشروطیت این بوده  كه اقتصاد روستا بر پایه اقتصاد كشاورزی  قرار داشته و هر چه به گذشته بر گردیم اقتصاد بر پایه نظام دامپروری و اقتصاد شبانی استوار بوده و دولت در روستا حضور نداشته است  از این رو زمین و آب به عنوان عوامل  و سرمایه  اصلی تولید در شكل دهی و ایجاد  مدیریت روستا  نقش اساسی داشته است  كه در این  رابطه ارباب  و مالك  و مباشر به عنوان نماینده  او در مدیریت روستا  ایفای نقش  می كرد البته باید  به این نكته  را مد نظر داشت  كه منظور از مدیریت ، مدیریت به معنای  مصطلح امروزی نیست كه ارباب یا مالك در امور خاصی  در روستا امر  مدیریت  را به عهده داشته اند  بلكه مدیریت در ابعاد مختلف اقتصادی ،اجتماعی ،سیاسی و... بر عهده  ارباب  بوده است(طالب،1371).
 
«روستاها به عنوان اولین  واحد های اجتماعی و مركز استقرار و اسكان انسان ها ،دارای سازمان اجتماعی و مدیریت بوده اند ،لكن مدیریتی  با مفهوم گسترده و متفاوت با  آنچه كه امروز ، تحت عنوان علم  و یا فن مدیریت  تدریس می شود مطرح است  زیرا واژه "مدیریت" را در این بررسی در ابعاد   گسترده تر  و شامل وجوه  اقتصادی ، سیاسی ،اجتماعی، اداری و... در نظر گرفته ایم  از این  منظر مدیریت عبارت است از تلفیق و تنظیم عوامل  مختلف طبیعی ، انسانی ، اقتصادی و ... در جامعه روستایی  كه تا چند دهه پیش اساس  اقتصاد كشور و تأ مین كننده عمده منابع خزانه كشور بود»
 
با توجه به ابعاد وسیع مدیریتی مالك ، اداره واحد های زراعی ،باغداری و دامداری و ... و تقسیم كار و تنظیم روابط با مالك یا نماینده او بوده است  كه در هر منطقه و روستا،شرایط طبیعی (وضعیت زمین و آب) تعیین كننده مقررات و قواعد عرفی و نحوه بهره برداری از زمین و آب و سایر عوامل تولیدی بوده است.در دوران قبل از اسلام در ایران به لحاظ تئورئ شاه مالك تمام زمینهای مملكت بود و شهروندان بنده ئ او ، تفاوتی بین زمین های  شاه  و زمین های دولت  نبود. شاه زمینها را به مقامات رسمی  و پیروانش واگذار میكرد. آنها در حقیقت كنترل كنندگان بالفعل این زمین ها بودند، كنترل كنندگان زمین و مقامات  رسمی دولتی مالیات و خراج ها  را جمع می نمودند و ضمن اینكه مقداری از آن را برای خود نگه می داشتند، مقداری را به پایتخت جهت حكام  وقت می فرستادند.  
مالكین هم به روش های مختف املاك و دهات  را صاحب و مالكیت خود در می آوردند كه میتوان به اقطاع داری ،تیولداری و...  اشاره كرد و در گذشته های دور و قبل از اسلام و در عهد ساسانیان دهگانان از گروه های اجتماعی بودند كه اداره امور نواحی  روستایی در اختیار  آنان بوده است  و امر دهگانی  به صورت موروثی  از پدر به پسر به ارث می رسید و  و اینان حاكم ولایات بوده  و نمایندگی دولت  را در روستا ها به عهده داشتند و وظیفه عمده آنان جمع آوری خراج و مالیات بوده است.
 
بعد از ظهور اسلام در ایران ودگرگونی ساختار اجتماعی  و سیاسی گذشته نوعی زمینداری رواج یافت كه به آن«اقطاع»و«تیول» می گفتند.اقطاع و تیول به صورت امتیازاتی بود كه از طرف پادشاه ، زمین به كار گزاران و حكام و لشكریان  اجاره داده می شد و این حكام با بهره برداری از زمین اجاره آنرا به پادشاه تقدیم می كردند و در اقطاع تملیكی زمین به مالكیت افراد در می آمد. در دوران مختلف تا  قبل از مشروطیت زمین به عنوان یكی از عوامل مهم قدرت،خود موجب نبرد های سهمگین بین  حاكمان محلی و پادشاهان بوده و مالكیت های بزرگ نیز در اختیار دولت مركزی و حكومت های محلی قرار داشت 
 
از انواع دیگر بهره برداری در این دوران میتوان به املاك خالصه دولتی (املاك دیوانی،مصادره ای وانتقالی ) موقوفات،املاك اربابی  و املاك مستقل و خرده مالكی  در موارد بسیار جزئی را نام برد كه روستاها دراین دوران واحدهای  خود گردان و روستاییان  تحت ظلم و استثمار شدید مالكان و اربابان و فقرو تنگدستی   بر روستا ها مستولی بوده و  هیچ آثاری از دولت و خدمات دولتی در روستا ها مشاهده نمی شود و در هرم قدرت روستا باید حكومت(دولت)،مالك یا ارباب،مباشر ،كد خدا،دشتبان،داروغه و در مناطق كم آب میر آب و... را نام برد كه برای امور مختلف و پیچیده مدیریت  روستایی فعالیت می كردند.  
 
 
 
 
فهرست مطالب

1)مدیریت جامعه روستایی ایران تا قبل از مشروطیت

2)مدیریت جامعه  روستایی ایران بعد از مشروطیت (قانون كد خدایی،وظایف و خصوصیات انواع كد خدا،مباشرو...)

3) مدیریت جامعه روستایی ایران بعد از اصلاحات ارضی (انجمن ده،وظایف انجمن ده ،قانون تشكیل انجمن ده و دهبانی)

4)مدیریت جامعه روستایی ایران بعد از انقلاب  اسلامی (وظایف و ویژگی های شورای اسلامی روستا در قانون دهدارودهیاری ،شورا های عمران و طرح تشكیل دفتر عمران،خانه های همیار روستایی ،اهداف تشكیل و وظایف و اختیارات خانه ئ همیار روستایی(سلمانی،1373).  

 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336

همکاری در فروش فایل   فروشگاه فایل  کسب درآمد دانشجویی از فروش فایل

:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

پروپوزال شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر استقرار موفق مدیریت دانش در سازمان

هدف از این پروپوزال بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی دفاعی جمهوری اسلامی ایران می باشد پروپوزال شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر استقرار موفق مدیریت دانش در سازمان

هدف از این پروپوزال بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی دفاعی جمهوری اسلامی ایران می باشد


مشخصات فایل
تعداد صفحات41
حجم0/167 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود پروپوزال پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مدیریت

بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی

(مطالعه موردی: یکی از سازمان های تحقیقات دفاعی ایران)
 
 
 
 
 
 
چکیده :
              امروزه دانش منبع اصلی قدرت بوده و کسب اقتدار در جهان امروز مرهون تولید علم و دانش و مدیریت آن است.
         در این میان، سازمان های دانشی همچون سازمان های تحقیقاتی نیز نیازمندند تا در این محیط متلاطم با بکارگیری ابزار مدیریت دانش به خلق نوآوری کمک نمایند. برای تحقق این هدف، این گونه سازمان ها با انبوهی از موضوعات مدیریت دانش مواجه اند که باید آن ها را مورد توجه و پژوهش قرار دهند. از جمله این موضوعات "شناسایی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش" است.
 
         در راستای پرداختن به این ضرورت،
این تحقیق با بررسی مبانی نظری و عملی مقوله مدیریت دانش و مطالعه عوامل کلیدی موفقیت موثر در سازمان های دانش محور،
 
عوامل هشت گانه  کلیدی موفقیت مدیریت دانش را در یکی از سازمان های تحقیقات دفاعی کشور ج.ا. ایران ارائه داده است.
 
 
 
کلید واژه:
دانش
مدیریت دانش
عوامل کلیدی موفقیت
سازمان تحقیقاتی
 
 
 
 
 موضوع تحقیق
در سالهای اخیر مدیریت دانش سازمانی به یکی از دغدغه های مهم مدیران تبدیل شده است. برای مواجه با یک اقتصاد دانشی و شرکت در رقابت های مبتنی بر دانش، هر سازمان باید قادر باشد که انواع دانش خود را حفظ کرده و ارزش های استراتژیک آن را به حداکثر برساند.
 
دستیابی به دانش نهان افراد دارای موانعی است نظیر:
1- ناشناخته بودن عناصر و حیطه های دانش ضمنی افراد
2- ناآشنایی با موانع فرهنگی، فنی و سازمانی دستیابی به دانش سازمانی بر پایه تولید، کسب، غنی سازی و بازیابی دانش
3- شناخت  ناکافی فنون و روشهای تبدیل دانش ضمنی به دانش آشکار سازمانی
4- شناخت ناکافی با نحوه چیدمان دانش ضمنی در پیشبرد و  ارتقای کیفیت فعالیت های سازمانی
 
        همچنین اجرای مدیریت دانش چالش های بسیاری را برای سازمان ایجاد می کند(داونپورت ،1998)، احتیاج به مقادیر زیادی از منابع سازمانی، تکنیک های گوناگون و ابزارهای مرتبط با آن ها دارد و نیز نیازمند صرف زمان زیادی برای رسیدن به موفقیت است.
 
        از بخش های آسیب رسان به دانش سازمانی صنایع، ریزش(به دلیل بازنشستگی، ترک سازمان، ازکارافتادگی، فوت و جابجایی) نیروهای خبره آن است.
        برنامه ریزی استراتژیک مدیریت دانش برای طراحی و پیاده سازی موفق مدیریت دانش و سیستم های آن ضروری است.
        اشتغال نگارنده در این حوزه و درک اهمیت دانش در آن و دانشی بودن فعالیت کارکنان، انگیزه لازم برای انجام این تحقیق را بوجود آورد. 
 
موضوع تحقیق عبارت است از: " بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی (موردکاوی در یکی از سازمان های تحقیقاتی دفاعی )"  
 
 
 
 
3-1 تعریف و بیان مسئله
عصر حاضر، عصر تغییرات است. سازمان ها برای اینكه بتوانند در محیط متغیر و آشوبناك كنونی به چالش ها پاسخ داده و تهدیدات را تبدیل به فرصت نمایند، از یكسو نیازمند خلاقیت و نوآوری هستند و از سوی دیگر برای تحقق خلاقیت و نوآوری، دانش و سرمایه های فكری منبع اصلی و كلیدی بشمار می روند. این امر موجب شده است تا حرکت جامعه بشری به سمت "جامعه دانش محور" سرعت بگیرد تا حدی که تمام ابعاد توسعه بشر امروز با صفت "دانش محور" مزین شود. 
امروزه دانش منبع اصلی قدرت بوده و کسب اقتدار در جهان امروز مرهون تولید علم و دانش و مدیریت آن است. پیتر دراکر به عنوان پدر علم مدیریت، با تایید این موضوع، دانش را به عنوان پایه های رقابت در جامعه فراصنعتی معرفی می نماید.
 
در این میان، سازمان های دانشی همچون سازمان های تحقیقاتی نیز نیازمندند تا در این محیط متلاطم با بکارگیری ابزار مدیریت دانش به خلق نوآوری کمک نمایند. برای تحقق این هدف، این گونه سازمان ها با انبوهی از موضوعات مدیریت دانش مواجه اند که باید آن ها را مورد توجه و پژوهش قرار دهند. از جمله این موضوعات "شناسایی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش" است.
 
این نوشتار با استفاده از ادبیات "مدیریت دانش"، و "سازمان های تحقیقاتی" و نیز به پشتوانه فعالیت های تحقیقاتی انجام شده در طی سال های اخیر، تلاش دارد تا با شناخت مشخصه های اصلی سازمان های تحقیقاتی و معرفی عوامل کلیدی موثر بر موفقیت مدیریت دانش در این گونه سازمان ها، آن ها را در شناخت و تحلیل موضوعات فوق و نیز توسعه مدیریت دانش در عرصه های مختلف سازمانی کمک نماید.
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی
 
فصل اول: مقدمه و کلیات تحقیق 1
1-1 مقدمه 2
2-1 موضوع تحقیق 2
3-1 تعریف و بیان مسئله 2
4-1  اهمیت و ضرورت انجام تحقیق 3
5-1 اهداف تحقیق 5
6-1 سوالات تحقیق 5
7-1 تعرف واژگان کلیدی 5
8-1 روش تحقیق 6
9-1 قلمرو تحقیق 6
10-1  محدودیت های تحقیق 6
 
2-3 جامعه و نمونه آماری 32
1-2-3 اطلاعات توصیفی خبرگان گروه اول 33
2-2-3 ویژگیهای خبرگان گروه دوم 33
3-3 روش جمع آوری اطلاعات 34
4-3 ابزار جمع آوری اطلاعات (داده ها) 34
5-3 مراحل جمع آوری اطلاعات 34
6-3 مراحل تحلیل داده ها 35
1-6-3 روایی و پایایی پرسشنامه 35
2-6-3 کفایت نمونه گیری 37
3-6-3  تحلیل عاملی 39
4-6-3 آزمون فریدمن 39
 
منابع و مراجع
 
 
 
 
 
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336

همکاری در فروش فایل   فروشگاه فایل  کسب درآمد دانشجویی از فروش فایل

:: بازدید از این مطلب : 80
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

بررسی و تبیین مدیریت دانش و رابطه آن با عملکرد سازمانی در صنعت هتلداری

هدف مقاله حاضر بررسی و تبیین مدیریت دانش و رابطه آن با عملکرد سازمانی در صنعت هتلداری می باشد بررسی و تبیین مدیریت دانش و رابطه آن با عملکرد سازمانی در صنعت هتلداری

هدف مقاله حاضر بررسی و تبیین مدیریت دانش و رابطه آن با عملکرد سازمانی در صنعت هتلداری می باشد


مشخصات فایل
تعداد صفحات32
حجم0/438 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیpdf

توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته مدیریت گردشگری

رابطه مدیریت دانش و عملکرد سازمانی در صنعت هتل داری

 
 
 
 
 
چکیده
هدف مقاله حاضر بررسی و تبیین مدیریت دانش و رابطه آن با عملکرد سازمانی  در صنعت هتلداری می باشد. دانش با ارزش ترین و استراتژیک ترین منبع برای هتل ها و عملکرد سازمانی نیز از اجزای کلیدی دست یابی به موفقیت و برتری آنها می باشد. بنابراین شناخت رابطه آنها حائز اهمیت می باشد. در این پژوهش برای مدیریت دانش از مدل عمومی دانش و برای ارزیابی عملکرد از مدل EFQM  استفاده شده است.
 
متغیرهای مستقل این پژوهش شامل: مدیریت دانش، خلق دانش، ذخیره دانش، تسهیم دانش و بکارگیری دانش و متغیرهای وابسته شامل: عملکرد سازمانی، نتایج مشتریان، نتایج کارکنان، نتایج جامعه و نتایج کلیدی عملکرد می باشد. روش تحقیق ، توصیفی و ازنوع پیمایشی است. جامعه آماری 140 مدیرو سرپرست ارشد بخش های مختلف هتل  های 4 و 5 بوده اند که ازبین آنها 103 نفر به عنوان نمونه دردسترس انتخاب گردید.ابزار به کار رفته دراین پژوهش دو پرسش نامه می باشد که بر اساس طیف لیکرت می باشد.
 
 تجزیه و تحلیل داده ها در دوسطح آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و بررسی رابطه بین مدیریت دانش و عملکردسازمانی از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری و رگرسیون خطی استفاده شد.یافته های تحقیق موید الگوی مفهومی پیشنهادی تحقیق است. یافته های پژوهش نشان داد که بیشترین همبستگی میان رابطه مدیریت دانش و نتایج کارکنان و بکارگیری دانش و عملکرد سازمانی می باشد و متغیر مدیریت دانش بر نتایج مشتریان، نتایج کارکنان، نتایج جامعه و نتایج کلیدی عملکرد تاثیر مستقیم و معناداری داردو هم چنین متغیرهای خلق دانش، ذخیره دانش، تسهیم دانش و بکارگیری دانش بر عملکردسازمانی تاثیر مستقیم و معنادار دارد. درمجموع از تجزیه و تحلیل داده های پژوهش می توان نتیجه گرفت مدیریت دانش با تاثیر خود برروی هتل ها منجر به بهبود عملکرد سازمانی آنها می شود.
 
 
 
 
کلیدواژه ها
مدیریت دانش
عملکرد سازمانی
مدل EFQM
هتل های 4 و 5 ستاره شهر تهران
 
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336

همکاری در فروش فایل   فروشگاه فایل  کسب درآمد دانشجویی از فروش فایل

:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

چالشها و موانع استقرار مدیریت دانش در ارتش جمهوری اسلامی ایران

هدف از این مقاله بررسی چالشها و موانع استقرار مدیریت دانش در ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشد چالشها و موانع استقرار مدیریت دانش در ارتش جمهوری اسلامی ایران

هدف از این مقاله بررسی چالشها و موانع استقرار مدیریت دانش در ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشد


مشخصات فایل
تعداد صفحات19
حجم0/534 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیpdf

توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته مدیریت

چالشها و موانع استقرار مدیریت دانش در ارتش جمهوری اسلامی ایران

 
 
 
 
 
چکیده
    ارتش جمهوری اسلامی در جهت انجام ماموریت ذاتی خود که همان حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور می‌باشد، نیازمند اطلاعات بوده و جمع آوری اطلاعات از طریق نیروی انسانی کارآمد و تجهیزات پیشرفته، نوین، میسر خواهد بود؛ امروزه برخورداری از اطلاعات و دانش روز آمد به موقعیتی استوار برای ادامه حیات فردی و اجتماعی و سازمانی تبدیل شده؛ حتی توان رقابت در محیط پیرامون منوط به کسب توسعه دانش فردی و سازمانی است تا جائی‌که دانش جزئی اساسی از سرمایه تلقی شده است. به منظور استفاده بهینه از سرمایه دانش در ارتش جمهوری اسلامی ایران، لازم است رشته جدیدی از مدیریت بنام مدیریت دانش پدید آید تا ضمن بهبود بخشیدن به فرآیندهای دانش و با پیوند بین راهبرد سازمان و راهبرد مدیریت دانش در تأمین دانش افراد، متناسب با زمان و مکان به حفظ مزیت رقابتی آجا کمک نماید. اگرچه فرماندهان و مدیران آجا به خوبی به اهمیت دانش و مدیریت آن در آجا واقف شده و بسیاری از آنان به دنبال پیاده سازی سامانه مدیریت دانش در آجا هستند، ولی هنوز این مهم به‌طور مطلوب تحقق نیافته است و دارای چالش‌ها و موانعی است که مانع اجرایی شدن آن در آجا گردیده است.
 
 
 
کلیدواژه ها
مدیریت دانش
دانش ضمنی
دانش نهان
آتی­زدگی

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336

همکاری در فروش فایل   فروشگاه فایل  کسب درآمد دانشجویی از فروش فایل

:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

بررسی عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازی مدیریت دانش سازمان جهاد کشاورزی

پژوهش حاضر سعی دارد تا میزان تأثیرگذاری عوامل حیاتی را در پیاده سازی مدیریت دانش سازمان جهاد کشاورزی بر طبق مدل مفهومی هونگ و همکارانش بررسی نماید بررسی عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازی مدیریت دانش سازمان جهاد کشاورزی

پژوهش حاضر سعی دارد تا میزان تأثیرگذاری عوامل حیاتی را در پیاده سازی مدیریت دانش سازمان جهاد کشاورزی بر طبق مدل مفهومی هونگ و همکارانش بررسی نماید


مشخصات فایل
تعداد صفحات36
حجم0/528 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیpdf

توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته مدیریت

بررسی عوامل حیاتی موفقیت در پیاده سازی مدیریت دانش سازمان جهاد کشاورزی

 
 
 
 
 
 
 
 
 
چکیده
مدیریت دانش، به عنوان یک رویکرد جدید و نوین به معنای تلاش آگاهانه و نظام‌مند یک نهاد برای نشر، پرورش و کاربرد دانش به نحوی که به ارزش آن نهاد بیفزاید و نتایج مثبتی را در دستیابی به آرمان‌ها به وجود آورد، می‌باشد.
 
پژوهش حاضر سعی دارد تا میزان تأثیرگذاری عوامل حیاتی را در پیاده سازی مدیریت دانش سازمان جهاد کشاورزی بر طبق مدل مفهومی هونگ و همکارانش که مبتنی بر ده عامل اساسی یعنی فرهنگ سازمانی، تعهد مدیران ارشد، مشارکت، آموزش، کار تیمی، توانمند سازی، سیستم‌های اطلاعاتی، سنجش عملکرد، الگو سازی و ساختار دانش می‌باشد بررسی نماید.
نتایج تحقیق در سطح اطمینان 95% حاکی از آن است که تمامی عوامل انتخاب شده منجر به پیاده سازی مدیریت دانش می‌شوند. هم چنین با آزمون فریدمن نشان دادیم که  میزان تأثیرگذاری همه عوامل بر مدیریت دانش برابر نیست و هر یک در رتبه‌ای قرار می‌گیرند.
 
 
 
کلیدواژه ها
مدیریت دانش
جهاد کشاورزی
عوامل موثر
سازمان
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336

همکاری در فروش فایل   فروشگاه فایل  کسب درآمد دانشجویی از فروش فایل

:: بازدید از این مطلب : 86
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

بررسی و اولویت بندی عوامل موفقیت مدیریت دانش در کتابخانه

با توجه به اهمیت اجرای برنامه های مدیریت دانش در کتابخانه ها، هدف مقاله حاضر، تعیین وضعیت و اولویتبندی عوامل موفقیت مدیریت دانش در کتابخانه های دانشگاه فردوسی و شهید چمران اهواز بود بررسی و اولویت بندی عوامل موفقیت مدیریت دانش در کتابخانه

با توجه به اهمیت اجرای برنامه های مدیریت دانش در کتابخانه ها، هدف مقاله حاضر، تعیین وضعیت و اولویتبندی عوامل موفقیت مدیریت دانش در کتابخانه های دانشگاه فردوسی و شهید چمران اهواز بود


مشخصات فایل
تعداد صفحات20
حجم0/333 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیpdf

توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته مدیریت

بررسی و اولویت بندی عوامل موفقیت مدیریت دانش در کتابخانه های دانشگاه فردوسی و شهید چمران اهواز

 
 
 
 
 
 
 
چکیده :
هدف: با توجه به اهمیت اجرای برنامه های مدیریت دانش در کتابخانه ها، هدف مقاله حاضر، تعیین وضعیت و اولویتبندی عوامل موفقیت مدیریت دانش در کتابخانه های دانشگاه فردوسی و شهید چمران اهواز بود. 
 
روش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی است و به روش پیمایشی انجام شد. برای گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد هنگ و همکاران 2005 مبنای کار قرار گرفت. این پرسشنامه عوامل موفقیت مدیریت دانش را در ده بعد دسته بندی کرده است. 
 
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد، حمایت مدیریت ارشد و معماری دانش، مهمترین عوامل در پیشبرد برنامه های مدیریت دانش در کتابخانه ها از دیدگاه کتابداران است. این در حالی است که تعیین وضعیت ابعاد دهگانه موفقیت مدیریت دانش نشان داد، این دو بعد دارای کمترین میانگین بودند. بیشترین میانگین نیز در میان ابعاد مربوط به بعد آموزش بود. همچنین یافته ها نشان داد، بین کتابخانههای دانشگاه فردوسی و شهید چمران اهواز در بعد سنجش عملکرد مبتنی بر دانش تفاوت معنادار وجود دارد.
 
 نتیجه گیری:
 در برنامه های مدیریت دانش، عوامل موفقیت، فعالیتها و اقدامات ضروری به منظور موفقیت در اجرای برنامه های مدیریت دانش هستند. این عوامل در صورت عدم وجود در سازمان، باید ایجادشده و در صورت وجود، باید پرورش یافته و توسعه یابند. این مقاله مهترین عوامل موثر بر اجرای مدیریت دانش را شناسایی و وضعیت آنها را در کتابخانه های دانشگاهی مورد بررسی و اولویتبندی قرار داد.
 
 
 
کلیدواژه‌ها:
مدیریت دانش
دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشگاه فردوسی مشهد
کتابخانه های دانشگاهی
 
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336

همکاری در فروش فایل   فروشگاه فایل  کسب درآمد دانشجویی از فروش فایل

:: بازدید از این مطلب : 87
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

پرسشنامه شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر استقرار موفق مدیریت دانش در سازمان

هدف از این پرسشنامه بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی دفاعی جمهوری اسلامی ایران می باشد پرسشنامه شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر استقرار موفق مدیریت دانش در سازمان

هدف از این پرسشنامه بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی دفاعی جمهوری اسلامی ایران می باشد


مشخصات فایل
تعداد صفحات27
حجم0/94 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود پرسشنامه پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مدیریت

بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی

(مطالعه موردی: یکی از سازمان های تحقیقات دفاعی ایران)
 
 
 
 
 
 
چکیده :
              امروزه دانش منبع اصلی قدرت بوده و کسب اقتدار در جهان امروز مرهون تولید علم و دانش و مدیریت آن است.
         در این میان، سازمان های دانشی همچون سازمان های تحقیقاتی نیز نیازمندند تا در این محیط متلاطم با بکارگیری ابزار مدیریت دانش به خلق نوآوری کمک نمایند. برای تحقق این هدف، این گونه سازمان ها با انبوهی از موضوعات مدیریت دانش مواجه اند که باید آن ها را مورد توجه و پژوهش قرار دهند. از جمله این موضوعات "شناسایی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش" است.
 
         در راستای پرداختن به این ضرورت، 
این تحقیق با بررسی مبانی نظری و عملی مقوله مدیریت دانش و مطالعه عوامل کلیدی موفقیت موثر در سازمان های دانش محور، 
 
عوامل هشت گانه  کلیدی موفقیت مدیریت دانش را در یکی از سازمان های تحقیقات دفاعی کشور ج.ا. ایران ارائه داده است.
 
 
 
کلید واژه:
دانش
مدیریت دانش
عوامل کلیدی موفقیت
سازمان تحقیقاتی
 
 
 
 

ابزار جمع آوری اطلاعات (داده ها)

برای جمع آوری اطلاعات طی چند مرحله از ابزارهایی نظیر مدارك و اسناد موجود، مجلات و مقالات استفاده شد. هر پژوهشگر باید با توجه به ماهیت مسئله سوالها و یا فرضیه های طراحی شده، یك یا چند ابزار طراحی نموده و بعد از كسب شرایط در رابطه با اعتبار آن ابزار، جهت جمع آوری داده ها اقدام نماید .

در این تحقیق شاخص های اولیه با استفاده از مطالعات میدانی و مصاحبه با خبرگان و مطالعه سیستم های مدیریت دانش موجود در سایر سازمانها بدست آمده است و در مورد پایایی و روایی این معیارها از طریق نظر سنجی بوسیله پرسش نامه بدست آمده كه مراحل جمع آوری اطلاعات به شرح زیر می باشد.

 

 مراحل جمع آوری اطلاعات

قدم اول: ابتدا با استفاده از مطالعات كتابخانه ای و مراجعه به مراكز تحقیقاتی و نظر خواهی از نخبگان به صورت حضوری در طی چند جلسه، مطالعه گزارشها وآئین نامه های مرتبط و مقاله های موجود اطلاعات اولیه جمع آوری شده و شاخص های اولیه بدست آمد.

قدم دوم : در این مرحله شاخص های اولیه در قالب پرسشنامه(پرسشنامه شماره یك) در اختیار خبرگان گروه اول قرار داده شد تا در مورد مناسب بودن یا نبودن شاخص ها اعلام نظر نمایند. در ضمن پرسشنامه طوری طراحی شد كه چنانچه خبرگان شاخص یا شاخص هایی برای پیشنهاد دارند اضافه نمایند. در این تحقیق 10 عدد پرسشنامه تهیه گردید و در اختیار خبرگان گروه اول قرارگرفت- خبرگان گروه اول شامل بعضی از مدیران تحقیقات و چند نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه ها بودند.

قدم سوم : بعد از تحلیل  پاسخ های پرسشنامه مرحله قبل و در نهایت شاخص های نهایی مشخص گردید. سپس شاخص های بدست آمده را در قالب پرسشنامه دیگر (پرسشنامه شماره 2) در آورده شد و در اختیار خبرگان گروه دوم قرار گرفت تا با توجه به ارزشهای داده شده ارزش دهی كنند. بعد از جمع آوری پرسشنامه ها اطلاعات بدست آمده  وارد نرم افزار SPSS 16 گردید، سپس پایایی معیارها با استفاده از دو روش آلفای كرونباخ  و روش دو نیمه کردن بدست آمد. با استفاده از تحلیل عاملی، شاخص های مناسب مشخص و در نهایت با استفاده از آزمون فریدمن شاخص های بدست آمده رتبه بندی گردد. 

 

 

6-3 مراحل تحلیل داده ها

1-6-3 روایی و پایایی پرسشنامه

روایی به این سوال  پاسخ می دهد كه ابزار اندازه گیری تا چه حد خصیصه مورد نظر را می سنجد. بدون اگاهی از اعتبار ابزار اندازه گیری نمی توان به دقتِ داده های حاصل از آن اطمینان داشت . ابزار اندازه گیری ممكن است برای اندازه گیری یك خصیصه ویژه دارای اعتبار باشد درحالی كه برای سنجش همان خصیصه برروی جامعه دیگر از هیچ اعتباری برخوردار نباشد .

در این تحقیق روایی پرسشنامه  با نظر سنجی از 10 نفر از اعضای هیئت علمی و افراد صاحب نظر تحقیقاتی- خبرگان گروه اول-  مشخص گردید كه تقریبا تمامی شاخص ها مورد تایئد قرارگرفت. البته در بعضی از شاخص ها اصلاحات در نحوه بیان شاخص در پرسشنامه یا ادغام و یا اضافه نمودن چند شاخص پیشنهاد شد كه اصلاحات مورد نظر در پرسشنامه اقدام شد.

پایایی یك از ویژگیهای فنی ابزار اندازه گیری است . مفهوم یاد شده با این امر سروكار دارد كه ابزار اندازه گیری در شرایط یكسان تا چه اندازه نتایج یكسانی بدست می دهند. ضریب قابلیت اعتماد نشانگر آن است كه تا چه اندازه ابزار اندازه گیری ویژگیهای ثابت آزمودنی ویا ویژگیهای متغییر و موقتی وی را می سنجد. لازم به ذكر است كه پایایی در یك آزمون می تواند از موقعیتی به موقعیتی دیگر و از گروهی به گروه دیگر متفاوت باشد. روش های تعیین پایائی متنوع اند و فقط آن هایی که در نرم افزار SPSS 16 اشاره شده است شامل 1- روش آلفای کرونباخ[1] 2- روش موازی[2] 3- روش موازی اکید[3] 4- روش گاتمن[4] 5- روش دونیمه کردن[5] می باشد.

برای بررسی پایایی پرسشنامه های این تحقیق چون از روش نگرش سنج لیكرت استفاده شده است به این نتیجه رسیده ایم كه برای بدست آوردن پایایی این آزمون از روش آلفای كرونباخ و روش دو نیمه کردن استفاده شود. روش دونیمه کردن و روش آلفای کرونباخ جزء روش های همبستگی درونی در پایایی یک پرسشنامه است.

روش آلفای کرونباخ برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری از جمله پرسشنامه ها یا آزمونهایی  كه خصیصه های مختلف را اندازه گیری می كنند بكار می رود. در این گونه ابزار ، پاسخ هر سوال می تواند مقادیر عددی مختلف را اختیار كند . برای محاسبه ضریب آلفای كرونباخ ابتدا باید واریانس نمره های هر زیر مجموعه سوالهای پرسشنامه- یا زیر آزمون- و واریانس كل را محاسبه كرد. پس با استفاده از فرمول(2-3) مقدار ضریب آلفا محاسبه می شود:

 

فرمول2-3   محاسبه ضریب آلفای كرونباخ

كه درآن :

j = تعداد زیر مجموعه سوالهای پرسشنامه یا آزمون

 Sj2 = واریانس زیر آزمون jام

S2 = واریانس كل آزمون

با مقایسه روش ضریب آلفای کرونباخ و روش دونیمه کردن، خواهیم دید که روش دونیمه کردن پرسشنامه به نوعی همان روش آلفاست. به عبارت دیگر، ضریب آلفا معرف میانگین ضرایب پایائی حاصل از تمامی اجزای ممکن یک پرسشنامه است.

شایان ذکر است که هرچه مقدار آلفا به یک نزدیکتر باشد نشان از پایائی بیشتر پرسشنامه دارد. اگر مقدار آلفا بیشتر از 7/0 باشد پایائی خوب و اگر بین 5/0 تا 7/0 باشد پایائی متوسط و اگر کمتر از 5/0 باشد پرسشنامه فاقد پایائی لازم است.



[1] Alpha

[2] Parallel

[3] Strict Parallel

[4] Gattman

[5] Split-Half

 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336

همکاری در فروش فایل   فروشگاه فایل  کسب درآمد دانشجویی از فروش فایل

:: بازدید از این مطلب : 88
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

مبانی نظری شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر استقرار موفق مدیریت دانش در سازمان

هدف از این مبانی نظری بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی دفاعی جمهوری اسلامی ایران می باشد مبانی نظری شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر استقرار موفق مدیریت دانش در سازمان

هدف از این مبانی نظری بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی دفاعی جمهوری اسلامی ایران می باشد


مشخصات فایل
تعداد صفحات49
حجم0/123 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود مبانی نظری پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مدیریت

بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی

(مطالعه موردی: یکی از سازمان های تحقیقات دفاعی ایران)
 
 
 
 
 
 
چکیده :
              امروزه دانش منبع اصلی قدرت بوده و کسب اقتدار در جهان امروز مرهون تولید علم و دانش و مدیریت آن است.
         در این میان، سازمان های دانشی همچون سازمان های تحقیقاتی نیز نیازمندند تا در این محیط متلاطم با بکارگیری ابزار مدیریت دانش به خلق نوآوری کمک نمایند. برای تحقق این هدف، این گونه سازمان ها با انبوهی از موضوعات مدیریت دانش مواجه اند که باید آن ها را مورد توجه و پژوهش قرار دهند. از جمله این موضوعات "شناسایی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش" است.
 
         در راستای پرداختن به این ضرورت، 
این تحقیق با بررسی مبانی نظری و عملی مقوله مدیریت دانش و مطالعه عوامل کلیدی موفقیت موثر در سازمان های دانش محور، 
 
عوامل هشت گانه  کلیدی موفقیت مدیریت دانش را در یکی از سازمان های تحقیقات دفاعی کشور ج.ا. ایران ارائه داده است.
 
 
 
کلید واژه:
دانش
مدیریت دانش
عوامل کلیدی موفقیت
سازمان تحقیقاتی
 
 
 
 
 موضوع تحقیق
در سالهای اخیر مدیریت دانش سازمانی به یکی از دغدغه های مهم مدیران تبدیل شده است. برای مواجه با یک اقتصاد دانشی و شرکت در رقابت های مبتنی بر دانش، هر سازمان باید قادر باشد که انواع دانش خود را حفظ کرده و ارزش های استراتژیک آن را به حداکثر برساند.
 
دستیابی به دانش نهان افراد دارای موانعی است نظیر:
1- ناشناخته بودن عناصر و حیطه های دانش ضمنی افراد
2- ناآشنایی با موانع فرهنگی، فنی و سازمانی دستیابی به دانش سازمانی بر پایه تولید، کسب، غنی سازی و بازیابی دانش
3- شناخت  ناکافی فنون و روشهای تبدیل دانش ضمنی به دانش آشکار سازمانی
4- شناخت ناکافی با نحوه چیدمان دانش ضمنی در پیشبرد و  ارتقای کیفیت فعالیت های سازمانی
 
        همچنین اجرای مدیریت دانش چالش های بسیاری را برای سازمان ایجاد می کند(داونپورت ،1998)، احتیاج به مقادیر زیادی از منابع سازمانی، تکنیک های گوناگون و ابزارهای مرتبط با آن ها دارد و نیز نیازمند صرف زمان زیادی برای رسیدن به موفقیت است.
 
        از بخش های آسیب رسان به دانش سازمانی صنایع، ریزش(به دلیل بازنشستگی، ترک سازمان، ازکارافتادگی، فوت و جابجایی) نیروهای خبره آن است.
        برنامه ریزی استراتژیک مدیریت دانش برای طراحی و پیاده سازی موفق مدیریت دانش و سیستم های آن ضروری است.
        اشتغال نگارنده در این حوزه و درک اهمیت دانش در آن و دانشی بودن فعالیت کارکنان، انگیزه لازم برای انجام این تحقیق را بوجود آورد. 
 
موضوع تحقیق عبارت است از: " بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی (موردکاوی در یکی از سازمان های تحقیقاتی دفاعی )"  
 
 
 
 
3-1 تعریف و بیان مسئله
عصر حاضر، عصر تغییرات است. سازمان ها برای اینكه بتوانند در محیط متغیر و آشوبناك كنونی به چالش ها پاسخ داده و تهدیدات را تبدیل به فرصت نمایند، از یكسو نیازمند خلاقیت و نوآوری هستند و از سوی دیگر برای تحقق خلاقیت و نوآوری، دانش و سرمایه های فكری منبع اصلی و كلیدی بشمار می روند. این امر موجب شده است تا حرکت جامعه بشری به سمت "جامعه دانش محور" سرعت بگیرد تا حدی که تمام ابعاد توسعه بشر امروز با صفت "دانش محور" مزین شود. 
امروزه دانش منبع اصلی قدرت بوده و کسب اقتدار در جهان امروز مرهون تولید علم و دانش و مدیریت آن است. پیتر دراکر به عنوان پدر علم مدیریت، با تایید این موضوع، دانش را به عنوان پایه های رقابت در جامعه فراصنعتی معرفی می نماید.
 
در این میان، سازمان های دانشی همچون سازمان های تحقیقاتی نیز نیازمندند تا در این محیط متلاطم با بکارگیری ابزار مدیریت دانش به خلق نوآوری کمک نمایند. برای تحقق این هدف، این گونه سازمان ها با انبوهی از موضوعات مدیریت دانش مواجه اند که باید آن ها را مورد توجه و پژوهش قرار دهند. از جمله این موضوعات "شناسایی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش" است.
 
این نوشتار با استفاده از ادبیات "مدیریت دانش"، و "سازمان های تحقیقاتی" و نیز به پشتوانه فعالیت های تحقیقاتی انجام شده در طی سال های اخیر، تلاش دارد تا با شناخت مشخصه های اصلی سازمان های تحقیقاتی و معرفی عوامل کلیدی موثر بر موفقیت مدیریت دانش در این گونه سازمان ها، آن ها را در شناخت و تحلیل موضوعات فوق و نیز توسعه مدیریت دانش در عرصه های مختلف سازمانی کمک نماید.
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
بررسی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی
 
 
 
فصل دوم: ادبیات تحقیق 8
بخش اول: سازمان های تحقیقاتی 9
1-1-2 مقدمه 10
2-1-2  ماهیت تحقیق و سازمان تحقیقاتی  10
3-1-2 ضرورت و اهمیت تحقیقات 12
4-1-2 وجه تمایز سازمانهای تحقیقاتی با سایر سازمانها 14
5-1-2 چالش های پیش روی سازمانهای تحقیقاتی 17
بخش دوم: مدیریت دانش 19
1-2-2 مقدمه 20
2-2-2 دانش: ماهیت، سلسله مراتب و انواع آن 20
3-2-2 مدیریت دانش 23

4-2-2 مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی 25

5-2-2 عوامل كلیدی اجرای موفق مدیریت دانش 26

 
منابع و مراجع
 
 
فهرست جداول
جدول1-2 عوامل موفقیت مدیریت دانش 28
 
 
فهرست تصاویر و نمودارها
شکل1-2 ارتباط بازگشتی میان داده، اطلاعات و دانش 21
شکل2-2 پیشران سرمایه تحقیق و توسعه دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی 26
 
 
 
 
 
 
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336

همکاری در فروش فایل   فروشگاه فایل  کسب درآمد دانشجویی از فروش فایل

:: بازدید از این مطلب : 86
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

مبانی نظری بررسی و رتبه بندی نیازهای سازمان برای پیاده سازی مدیریت دانش

هدف از این مبانی نظری ارزیابی و اولویت بندی مقتضیات وجودی سازمان جهت استقرار مدیریت دانش در سازمان صنایع دریایی گروه شناورهای اثرسطحی می باشد مبانی نظری بررسی و رتبه بندی نیازهای سازمان برای پیاده سازی مدیریت دانش

هدف از این مبانی نظری ارزیابی و اولویت بندی مقتضیات وجودی سازمان جهت استقرار مدیریت دانش در سازمان صنایع دریایی گروه شناورهای اثرسطحی می باشد


مشخصات فایل
تعداد صفحات98
حجم0/246 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود مبانی نظری پایان نامه برای کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع گرایش مدیریت سیستم و بهره وری

ارزیابی و اولویت بندی مقتضیات وجودی سازمان جهت استقرار مدیریت دانش در سازمان صنایع دریایی- گروه شناورهای اثرسطحی

 

 

 
 
چکیده
ارزیابی مقتضیات جهت استقرار مدیریت دانش، اولین گام در استقرار مدیریت دانش است که کلیه سازمان ها ملزم به انجام آن در این مسیر هستند، زیرا اگر مقتضیات، زیرساخت ها و پیش نیازهای مناسب و لازم برای استفاده از چنین فرآیندی فراهم نباشد حاصلی به جزء اتلاف منابع انسانی، وقت و منابع مالی نخواهد داشت. در این تحقیق به بررسی مقتضیات وجودی سازمان جهت استقرار مدیریت دانش در سازمان صنایع دریایی- گروه شناورهای اثرسطحی پرداخته شده است.
 
      این تحقیق از نوع توصیفی اکتشافی می باشد. در مرحله اول با توجه به مطالعات پیشین انجام شده، مقتضیات مدیریت دانش شناسایی و بومی سازی شدند. در مرحله دوم، وضعیت مقتضیات وجودی سازمان در قالب پنج معیار، 21زیر معیار و 48 گزاره  از طریق پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت. داده های حاصل از پرسش نامه این مرحله، از طریق نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. د ر مرحله سوم، زیر معیارها بر اساس میزان اهمیت و کاربرد آن ها در مراحل مختلف چرخه دانش، با استفاده از روش ویکور که از روش های تصمیم گیری چند معیاره است، اولویت بندی گردیدند. 
 
     در بررسی وضعیت مقتضیات وجودی مدیریت دانش، سازمان در سه معیار ظرفیت چارچوب سازمان، ظرفیت مدیریت دانش و ظرفیت فناوری، وضعیت مناسبی داشت و در دو معیار  ظرفیت افراد و فرهنگ سازمان و ظرفیت مدیریت تغییر در وضعیت مناسبی قرار نداشت. در اولویت بندی زیرمعیارها، حمایت و تعهد مدیریت، مشارکت کارکنان و آموزش به ترتیب بیشترین اهمیت را به خود اختصاص دادند.
نتایج حاصل از این پژوهش می تواند مورد استفاده سازمان های صنعتی و نظامی، خصوصاٌ سازمان صنایع دریایی-گروه شناورهای اثر سطحی جهت پیاده سازی مدیریت دانش، قرار گیرد. 
 
 
 
 
واژگان کلیدی:
مدیریت دانش
ارزیابی مقتضیات
اولویت بندی
گروه شناورهای اثرسطحی
 
 
 
 
مقدمه
     در عصر امروز، دانش موجود درسازمان ها ازمهمترین دارایی های آنها محسوب می شود و  توانسته است خود را به عنوان یکی از اثربخش ترین وچالش برانگیزترین موضوعات مدیریتی معرفی نماید. مدیریت دانش شیوه جدیدی برای تفکر در مورد سازمان و تسهیم منابع فکری و خلاقانه سازمان است و به تلاش هایی اشاره دارد که به صورت سیستماتیک برای یافتن، ساماندهی و قابل دسترس نمودن سرمایه های فکری سازمان و تقویت فرهنگ یادگیری مستمر و تسهیم دانش در سازمان صورت می گیرد(ال دفت، 1377). 
مقتضیات مدیریت دانش می تواند به عنوان عواملی تعریف شود که اگر به طور مناسبی لحاظ گردند منجر به اطمینان یافتن سازمان به دستیابی به یک مزیت رقابتی و موفقیت اجرای یک رویکرد گردند(محمدی، 1387) (روکارت، 1979).
 
     داونپورت و پرابست  با انجام مطالعه موردی و بررسی شرکت های بزرگی مانند آمازون دات کام، لیستی از عوامل کلیدی موفقیت را برای پیاده سازی مدیریت دانش ارائه کرده اند که عبارتند از: رهبری، اندازه گیری عملکرد، خط مشی سازمانی، کسب و اشتراک دانش، ساختار سیستم های اطلاعاتی، الگوبرداری و آموزش(داونپورت و پرابست، 2002). 
 
     انصاری و نوروز نژاد (2013) در راستای اولویت بندی شاخص های مدیریت دانش، در تحقیقی که در سازمان اوراق بهادار انجام دادند، با استفاده از روشTOPSISتاپسیس، 26زیر معیار را بر اساس شش معیار اصلی خلق دانش،اکتساب دانش، یادگیری سازمانی،به اشتراک گذاشتن دانش، بهره برداری از دانش و ذخیره سازی دانش  مورد بررسی قرار دادند. این معیارهای اصلی دربرگیرنده شاخص ها و  اهداف سازمان هستند که در راستای آن ها، مدیریت دانش پیاده سازی می شود. در این تحقیق زیر معیارهایی مانند کار تیمی، تداوم یادگیری و استفاده از افرادی که برای دانش سازمانی ارزش قائل هستند، بالاترین اولویت را به دست آوردند و  راه حل های قدیمی بازیابی اطلاعات،اجرای ایده های جدید و آشنایی کارکنان با اینترنت، کمترین اولویت را به دست آوردند(انصاری و نوروزنژاد، 2013، 433-426). 
 
     محقر و همکاران(1391) در تحقیق خود در شرکت مکو یازده عامل را به عنوان عوامل موفقیت مدیریت دانش شناسایی و سپس به رتبه بندی این عوامل بر اساس روش گسترش عملکرد کیفیت فازی پرداخته اند. مدیریت منابع انسانی،حمایت و رهبری مدیریت و زیرساخت سازمانی بالاترین اولویت ها را به دست آورده اند(محقر و همکاران، 1391).
 
     سعیدی  و همکاران(2012) عوامل موثر در پیاده سازی مدیریت دانش را در قالب 33 زیر معیار، بر اساس چهار شاخص اصلی  جنبه استراتژیک، جنبه سازمانی، جنبه زیرساخت ها، جنبه اجتماعی و فرهنگی و جنبه سرمایه اجتماعی در شرکت بهنوش، با استفاده از تکنیک تاپسیس فازی رتبه بندی کرده است. در این تحقیق چشم انداز استراتژیک، تعهد مدیریت و دسترسی به دانش بالاترین رتبه ها را به دست آوردند. هدف اصلی پیاده سازی مدیریت دانش در شرکت بهنوش، بهبود اوضاع شرکت، در  پنج شاخص فوق بااستفاده از 33زیرمعیار  است(سعیدی و همکاران، 2012، 1341-1335).
 
     در پژوهش حاضر در ابتدا بر اساس مطالعات پیشین، زیر معیارهایی برای سنجش مقتضیات و وضعیت زیرساخت های موجود برای پیاده سازی مدیریت دانش تعریف می گردد و این زیر معیارها در قالب پنج معیار ظرفیت افراد و فرهنگ سازمان، ظرفیت چارچوب سازمان، ظرفیت مدیریت دانش، ظرفیت مدیریت تغییر و ظرفیت فناوری قرار می گیرند و بر اساس آن ها به بررسی وضعیت مقتضیات مدیریت دانش پرداخته خواهد شد. در ادامه زیر معیارهای سنجیده شده ، بر اساس میزان اهمیت و کاربرد آن ها در چرخه دانش اولویت بندی می شوند.
 
 
 
 
 
فهرست
 
فهرست مطالب
چکیده 1
 
 
فصل دوم: مروری بر ادبیات تحقیق و پیشینه تحقیق
2-1- مقدمه.14
2-2- تاریخچه مدیریت دانش.15
2-3- مفاهیم  مدیریت دانش.18
2-4- انواع دانش.22
2-5- ویژگی های دانش25
2-6- منابع دانش.27

2-7- تفاوت مدیریت داده،مدیریت اطلاعات و مدیریت دانش.27

2-8- تعریف مدیریت دانش28
2-9- کاربرد مدیریت دانش.30
2-10- اصول مدیریت دانش.31
2-11- روش های دانش آفرینی در سازمان33
2-12- مزایای مدیریت دانش.34
2-13- چرخه دانش35

2-14- مقتضیات،زیر ساخت ها و عوامل موفقیت مدیریت دانش38

2-15- معیارها و زیر معیارهای بررسی شده در تحقیقات پیشین38
2-15-1- تحقیقات داخلی39
2-15-2- تحقیقات خارجی40
2-16- معیارها و زیر معیارهای مورد بررسی این تحقیق.41
2-17- تحقیقات پیشین در زمینه اولویت بندی معیار ها و زیر معیارها.51
2-18- انتخاب روش اولویت بندی زیر معیارها52
2-18-1-تصمیم گیری چند معیاره52
2-18-2- فرایند تحلیل سلسله مراتبی(AHP) . .58
2-18-3- روش ویکور 58
2-18-4- دلایل بهکارگیری روش ویکور در این تحقیق.59
2-19- جمع بندی و نتیجه گیری 61
 
 
 
منابع و مآخذ
 
 
 
فهرست جداول
جدول2-1- نخستین تلاشها در راستای مدیریت دانش.17
جدول2-2-  خصوصیات داده،اطلاعات و دانش22
جدول2-3-  مزایای کمی و کیفی مدیریت دانش.35
جدول2-4- چرخه های مدیریت دانش از دیدگاه های مختلف.37
جدول2-5- معیارهای های بررسی شده مدیریت دانش در تحقیقات صورت گرفته49
 
 
 
 
فهرست اشکال و نمودارها
 
شکل 2-1- روابط داده، دانش و اطلاعات.18
شکل2-2- معیارهای اصلی مورد بررسی در تحقیق42
شکل2-3- مدل های MADM با توجه به طبقه بندی جبرانی و غیرجبرانی55
شکل 2-4- انواع روش های MADMاز نظر کاربرد57
شکل2-5- مدل مفهومی تحقیق.62
 
 
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336

همکاری در فروش فایل   فروشگاه فایل  کسب درآمد دانشجویی از فروش فایل

:: بازدید از این مطلب : 72
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

پروپوزال بررسی و رتبه بندی نیازهای سازمان برای پیاده سازی مدیریت دانش

هدف از این پروپوزال ارزیابی و اولویت بندی مقتضیات وجودی سازمان جهت استقرار مدیریت دانش در سازمان صنایع دریایی گروه شناورهای اثرسطحی می باشد پروپوزال بررسی و رتبه بندی نیازهای سازمان برای پیاده سازی مدیریت دانش

هدف از این پروپوزال ارزیابی و اولویت بندی مقتضیات وجودی سازمان جهت استقرار مدیریت دانش در سازمان صنایع دریایی گروه شناورهای اثرسطحی می باشد


مشخصات فایل
تعداد صفحات67
حجم0/102 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود پروپوزال پایان نامه برای کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع گرایش مدیریت سیستم و بهره وری

ارزیابی و اولویت بندی مقتضیات وجودی سازمان جهت استقرار مدیریت دانش

سازمان صنایع دریایی- گروه شناورهای اثرسطحی

 

 

 
 
چکیده
ارزیابی مقتضیات جهت استقرار مدیریت دانش، اولین گام در استقرار مدیریت دانش است که کلیه سازمان ها ملزم به انجام آن در این مسیر هستند، زیرا اگر مقتضیات، زیرساخت ها و پیش نیازهای مناسب و لازم برای استفاده از چنین فرآیندی فراهم نباشد حاصلی به جزء اتلاف منابع انسانی، وقت و منابع مالی نخواهد داشت. در این تحقیق به بررسی مقتضیات وجودی سازمان جهت استقرار مدیریت دانش در سازمان صنایع دریایی- گروه شناورهای اثرسطحی پرداخته شده است.
 
      این تحقیق از نوع توصیفی اکتشافی می باشد. در مرحله اول با توجه به مطالعات پیشین انجام شده، مقتضیات مدیریت دانش شناسایی و بومی سازی شدند. در مرحله دوم، وضعیت مقتضیات وجودی سازمان در قالب پنج معیار، 21زیر معیار و 48 گزاره  از طریق پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت. داده های حاصل از پرسش نامه این مرحله، از طریق نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. د ر مرحله سوم، زیر معیارها بر اساس میزان اهمیت و کاربرد آن ها در مراحل مختلف چرخه دانش، با استفاده از روش ویکور که از روش های تصمیم گیری چند معیاره است، اولویت بندی گردیدند. 
 
     در بررسی وضعیت مقتضیات وجودی مدیریت دانش، سازمان در سه معیار ظرفیت چارچوب سازمان، ظرفیت مدیریت دانش و ظرفیت فناوری، وضعیت مناسبی داشت و در دو معیار  ظرفیت افراد و فرهنگ سازمان و ظرفیت مدیریت تغییر در وضعیت مناسبی قرار نداشت. در اولویت بندی زیرمعیارها، حمایت و تعهد مدیریت، مشارکت کارکنان و آموزش به ترتیب بیشترین اهمیت را به خود اختصاص دادند.
نتایج حاصل از این پژوهش می تواند مورد استفاده سازمان های صنعتی و نظامی، خصوصاٌ سازمان صنایع دریایی-گروه شناورهای اثر سطحی جهت پیاده سازی مدیریت دانش، قرار گیرد. 
 
 
 
 
واژگان کلیدی:
مدیریت دانش
ارزیابی مقتضیات
اولویت بندی
گروه شناورهای اثرسطحی
 
 
 
 
مقدمه
     در عصر امروز، دانش موجود درسازمان ها ازمهمترین دارایی های آنها محسوب می شود و  توانسته است خود را به عنوان یکی از اثربخش ترین وچالش برانگیزترین موضوعات مدیریتی معرفی نماید. مدیریت دانش شیوه جدیدی برای تفکر در مورد سازمان و تسهیم منابع فکری و خلاقانه سازمان است و به تلاش هایی اشاره دارد که به صورت سیستماتیک برای یافتن، ساماندهی و قابل دسترس نمودن سرمایه های فکری سازمان و تقویت فرهنگ یادگیری مستمر و تسهیم دانش در سازمان صورت می گیرد(ال دفت، 1377). 
مقتضیات مدیریت دانش می تواند به عنوان عواملی تعریف شود که اگر به طور مناسبی لحاظ گردند منجر به اطمینان یافتن سازمان به دستیابی به یک مزیت رقابتی و موفقیت اجرای یک رویکرد گردند(محمدی، 1387) (روکارت، 1979).
 
     داونپورت و پرابست  با انجام مطالعه موردی و بررسی شرکت های بزرگی مانند آمازون دات کام، لیستی از عوامل کلیدی موفقیت را برای پیاده سازی مدیریت دانش ارائه کرده اند که عبارتند از: رهبری، اندازه گیری عملکرد، خط مشی سازمانی، کسب و اشتراک دانش، ساختار سیستم های اطلاعاتی، الگوبرداری و آموزش(داونپورت و پرابست، 2002). 
 
     انصاری و نوروز نژاد (2013) در راستای اولویت بندی شاخص های مدیریت دانش، در تحقیقی که در سازمان اوراق بهادار انجام دادند، با استفاده از روشTOPSISتاپسیس، 26زیر معیار را بر اساس شش معیار اصلی خلق دانش،اکتساب دانش، یادگیری سازمانی،به اشتراک گذاشتن دانش، بهره برداری از دانش و ذخیره سازی دانش  مورد بررسی قرار دادند. این معیارهای اصلی دربرگیرنده شاخص ها و  اهداف سازمان هستند که در راستای آن ها، مدیریت دانش پیاده سازی می شود. در این تحقیق زیر معیارهایی مانند کار تیمی، تداوم یادگیری و استفاده از افرادی که برای دانش سازمانی ارزش قائل هستند، بالاترین اولویت را به دست آوردند و  راه حل های قدیمی بازیابی اطلاعات،اجرای ایده های جدید و آشنایی کارکنان با اینترنت، کمترین اولویت را به دست آوردند(انصاری و نوروزنژاد، 2013، 433-426). 
 
     محقر و همکاران(1391) در تحقیق خود در شرکت مکو یازده عامل را به عنوان عوامل موفقیت مدیریت دانش شناسایی و سپس به رتبه بندی این عوامل بر اساس روش گسترش عملکرد کیفیت فازی پرداخته اند. مدیریت منابع انسانی،حمایت و رهبری مدیریت و زیرساخت سازمانی بالاترین اولویت ها را به دست آورده اند(محقر و همکاران، 1391).
 
     سعیدی  و همکاران(2012) عوامل موثر در پیاده سازی مدیریت دانش را در قالب 33 زیر معیار، بر اساس چهار شاخص اصلی  جنبه استراتژیک، جنبه سازمانی، جنبه زیرساخت ها، جنبه اجتماعی و فرهنگی و جنبه سرمایه اجتماعی در شرکت بهنوش، با استفاده از تکنیک تاپسیس فازی رتبه بندی کرده است. در این تحقیق چشم انداز استراتژیک، تعهد مدیریت و دسترسی به دانش بالاترین رتبه ها را به دست آوردند. هدف اصلی پیاده سازی مدیریت دانش در شرکت بهنوش، بهبود اوضاع شرکت، در  پنج شاخص فوق بااستفاده از 33زیرمعیار  است(سعیدی و همکاران، 2012، 1341-1335).
 
     در پژوهش حاضر در ابتدا بر اساس مطالعات پیشین، زیر معیارهایی برای سنجش مقتضیات و وضعیت زیرساخت های موجود برای پیاده سازی مدیریت دانش تعریف می گردد و این زیر معیارها در قالب پنج معیار ظرفیت افراد و فرهنگ سازمان، ظرفیت چارچوب سازمان، ظرفیت مدیریت دانش، ظرفیت مدیریت تغییر و ظرفیت فناوری قرار می گیرند و بر اساس آن ها به بررسی وضعیت مقتضیات مدیریت دانش پرداخته خواهد شد. در ادامه زیر معیارهای سنجیده شده ، بر اساس میزان اهمیت و کاربرد آن ها در چرخه دانش اولویت بندی می شوند.
 
 
 
 
 
فهرست
 
فهرست مطالب
چکیده 1
 
فصل اول:کلیات تحقیق
1-1- مقدمه.3
1-2- بیان مسأله .5
1-3- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق .5
1-4- اهداف تحقیق .6
1-5- سوالات تحقیق.7
1-6- فرضیه‏های تحقیق8
1-7- قلمرو تحقیق9
1-8- محدودیت های تحقیق9
1-9- اصطلاحات.10
 
3-2- جامعه آماری.64
3-3- حجم نمونه.65
3-4- مراحل و روش محاسبات تحقیق. 65
3-4-1-  روش بررسی وضع موجود مقتضیات مدیریت دانش 67
3-4-2- اولویت بندی  زیرمعیار ها.71
 
 
منابع و مآخذ
 
 
 
فهرست جداول
 
جدول3-1-  CVI برای کل و معیار های پرسشنامه69
جدول3-2- آلفای کرونباخ برای کل و معیار های پرسشنامه.70
جدول3-3- طیف قبول و رد فرضیات.71
جدول3-4-  ارزش گذاری شاخصها نسبت به هم73
جدول3-5- متوسط شاخص سازگاری تصادفی.75
جدول3-6- ارزش گذاری زیرمعیارها بر اساس شاخص ها نسبت به هم76
 
شکل3-1- روند عملیاتی تحقیق66
 
 
 
 
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336

همکاری در فروش فایل   فروشگاه فایل  کسب درآمد دانشجویی از فروش فایل

:: بازدید از این مطلب : 96
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 دی 1400 | نظرات ()